Antwoorden en vlekkentips van Stomerij Puur in Amsterdam

Wij krijgen in onze stomerij regelmatig vragen over onze diensten en de reiniging van specifieke vlekken. We geven u een aantal vlekkentips die u – op eigen risico – kunt toepassen. De meestgestelde vragen hebben we voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de stomerij of kom langs in Amsterdam Buitenveldert.

Ik werk op de Amsterdam Zuidas, zijn jullie makkelijk te bereiken?

Jazeker. U kunt voor de deur gratis parkeren op nog geen 5 minuten afstand van de Zuidas. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 19.00 uur en 's zaterdags van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Wat voor vlekken reinigen jullie?

Wij kunnen zeer veel soorten vlekken verwijderen. Bijvoorbeeld een bloedvlek in uw witte blouse en een inktvlek in uw pantalon of colbert. Wij redden uw kledingstuk.
 

Kan ik bij jullie terecht om kleding voor bijzondere gelegenheden te laten reinigen?

Uiteraard. Sommige kledingstukken zijn lastig of zelfs onmogelijk zelf te reinigen. Wij reinigen bijvoorbeeld uw pak (inclusief stropdas), smoking, rokkostuum en zelfs uw bruidsjurk. Zo kunnen deze kledingstukken perfect schoon de kast in.
 

Ik word geen wijs uit de wasvoorschriften van mijn kleding. Kunnen jullie helpen?

Kleding is altijd voorzien van labels met de meest uiteenlopende wassymbolen. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zeker weet waar een bepaald wassymbool voor staat. Als u een symbool niet kent of twijfelt over de betekenis ervan, laat het ons dan weten. Wij helpen u graag verder.

Is reinigen het enige wat jullie doen?

Nee, naast reiniging van uw kleding bieden wij nog andere diensten aan:

  • waterafstotend maken van kleding (impregneren)
  • broeken persen
  • overhemden strijken
  • kledingreparatie

Voor textielverzorging en de reparatie van kleding staan er gespecialiseerde coupeuses voor u klaar. Een nieuwe rits? Een gaatje van een mot? Een scheur herstellen? Uw jurk vermaken? Geen enkel probleem. Zij repareren uw kleding zodat u het weer met plezier kunt dragen.

 

Ik heb een mooie lederen jas. Kunnen jullie deze stomen?

Wij verzorgen leerreiniging en suèdereiniging. Naast het reinigen wordt het suède geborsteld en behandeld waardoor de kleur weer terugkomt. Leren kleding krijgt naast reiniging een behandeling tegen uitdroging. Het leer glanst weer.
 

Stomen jullie alleen kleding?

Nee, wij stomen veel meer dan alleen kleding. Wij stomen ook slaapkamertextiel als lakens, dekbedden, slopen en woningtextiel. Denk hierbij aan gordijnen en tapijten, maar ook de bekleding van uw bank. Als u het materiaal niet naar ons kunt brengen, dan is het mogelijk om op afspraak bij u langs te komen voor reiniging op locatie.
 

Chemisch reinigen? Dat klinkt behoorlijk milieuonvriendelijk.

We begrijpen dat deze gedachte bestaat, maar toch klopt dit niet. Stomerij Puur is een milieuvriendelijke stomerij. Wij gebruiken geen chemicaliën, maar uitsluitend biologisch afbreekbare reinigingsproducten. Wij reinigen uw stoomgoed op milieuvriendelijke wijze.

MEER OVER ONZE REINIGINGSDIENSTEN

VLEKKENTIPS VAN PUUR

Let op: deze tips zijn toe te passen op eigen risico. Wij raden u aan om, zeker bij kwetsbare stoffen, voor de zekerheid even bij ons langs te komen. Dan kijken we of we voor uw specifieke situatie een oplossing hebben.

Bloedvlek
Een bekende truc tegen bloedvlekken is de vlek deppen met melk. Een andere veelgehoorde tip is om de vlek een tijdje te laten weken in koud sodawater. Reinig de bloedvlek niet met heet water. Dit bevordert het stollingsproces van het bloed, waardoor de vlek hard kan worden.


Wijnvlek
Bij een wijnvlek is het zaak om snel te handelen. Geef de wijn niet de kans om te hechten aan het weefsel. Bij een rode wijnvlek kan het helpen om er direct witte wijn overheen te gooien. Mocht u alleen een hele mooie fles witte wijn open hebben staan, is het wellicht een beter idee om witte wijnazijn over de vlek te doen. Als er rode wijn over bijvoorbeeld uw tafellaken wordt gemorst, leg dan een krant onder de vlek en bestrooi de vlek met veel zout. Het zout neemt een groot deel van de wijn uit het tafellaken op.


Inktvlek
Ook bij inktvlekken kan melk een oplossing zijn. Lastige inktvlekken kunt u ook behandelen met de oude vertrouwde ossengalzeep. Even inborstelen met een oude tandenborstel.

Smeervlek
Bestrooi de vlek met maïzena en smeer vervolgens in met een klein beetje water. Laat dit een tijdje op de vlek zitten en het smeer kunt u met de maïzena ervan afkloppen. Een andere tip is om afwasmiddel te mengen met wat suiker en dit met een oude tandenborstel op de vlek te wrijven. Bij hardnekkige vlekken eventueel wat ammoniak toevoegen.


Olievlek
Bij een olievlek wil afwasmiddel nog wel eens helpen. Het afwasmiddel even laten inweken en daarna in de wasmachine. Ook de vlek bestrooien met zout kan een mogelijke oplossing zijn.


Vetvlek
Verse vlekken kunnen soms worden verwijderd met babydoekjes. Ook afwasmiddel kan een redding zijn. Even op de vlek laten inweken en daarna in de wasmachine.


Toch niet schoon?
Mocht u uw kleding ondanks deze tips niet schoon krijgen, breng uw kledingstuk dan naar onze stomerij. Met onze gespecialiseerde textielreiniging redden we de meeste kledingstukken.

KOM LANGS IN BUITENVELDERT OF BEL ONS: 020 - 661 68 79